top of page

Om oss

Kvikstad Gård

Slik den er i dag, etablertes Kvikstad Gård i 2015. Før i tiden var det drift med melkekyr og grønnsaker og bær, til eget bruk hovedsaklig. Etter et opphold på noen tiår, satt ekteparet Anne-Grete og Gunnar Kvikstad i gang med Storfe av typen Charolais. 

Siden de første dyrene ankom gården har det vokst frem en bestand på rundt 25 ammekyr med kalver. Driften tar sikte på å være en bærekraftig leverandør av kvalitetskjøtt, fostret opp med naturlig fôr fra eng og utmark på kvikstad. Dette har de lyktes med i stor grad, og leverer i dag kjøtt av høyeste kvalitet

IMG_0788_edited_edited.jpg
IMG_2678.HEIC

Charolais er en rase som trives godt i det Arktiske kystklimaet. De er drøvtyggere, og takknemlig når det kommer til beite. De elsker alt fra løvtrær til friskt gress. Dette setter også smak på kjøttet, og vi mener du lett kan smake forskjellen på dyr som er grasfora, og de som er oppfostret på kraftfôr. Vi brunker ikke kraftfôr som en del av ernæringen til de voksne dyrene.

 

Kalvene ammer og går sammen med mor og resten av flokken. Som oftes går det mellom 7 mnd og et år før vi trenger å ha avvenning på morsmelka. I overgangen mellom ammende kalv og ungdyr tilsettes kosten noe kraftfôr, kun for å ha en naturlig og god tilvekst. Etter kort tid er ungdyrene godt vant med vanlig føde, og spiser da grass og løv som resten av flokken. 

bottom of page